Laatste nieuws

NVVCC workshop Blefaroplastiek

maandag, 14 mei 2018 09:47
De tweede NVVCC workshop op 12 mei 2018 was een groot succes. 20 NVVCC Leden volgde bij Acura medische centrum in Weert de workshop Blefaroplastiek van de onderoogleden. Nadat Irene Veth de anatomie van de onderoogleden had uitgelegd, de procedure stap voor stap werd doorgenomen en de complicaties werden besproken door Natale Adamo, werd een operatie uitgevoerd door Pascal Duijsters. De operatie kon live gevolgd worden op afstand voor diegenen die niet op de ok konden worden toegelaten. Al met al een groot succes, waarbij het bestuur een speciale dank uitspreekt voor de enorme Limburgse gastvrijheid van Pascal Duijsters en Annick Dilissen die een heerlijke lunch verzorgde waarna de 7e NVVCC zomervergadering kon beginnen.


Kamervragen over kortingsactie

dinsdag, 20 februari 2018 14:58
Antwoorden op Kamervragen van het Kamerlid Kooiman (SP) over het bericht dat kortingsacties voor cosmetische ingrepen op grote schaal worden ingezet om mensen over te halen een cosmetische ingreep te ondergaan. 
De brief is HIER te lezen.

De NVVCC heeft onderstaande brief van Het Zorginstituut Nederland ontvangen. 

Lees HIER de brief.

 

Artikel in Medisch Contact

dinsdag, 20 juni 2017 15:16

In het tijdschrift Medisch Contact van 15 JUNI 2017 staat het artikel "Cosmetisch artsen
willen erkenning, koele betrekkingen tussen cosmetisch arts en plastisch chirurg".

Lees HIER het volledige artikel.

Lipoedeem wordt nog vaak gemist en niet herkent binnen de gezondheidszorg. Veelal wordt een zwelling van de benen toegeschreven aan een andere oorzaak zoals lymfoedeem of obesitas. Als gevolg hiervan krijgen patiënten soms behandelingen die niet effectief zijn. Lipoedeempatiënten worden daarom ook wel omschreven als een vergeten patiëntengroep.

Om de herkenning van lipoedeem  te verbeteren heeft drs. Boonen van Polikliniek de Blaak een cursus ontwikkeld die zorgprofessionals helpt lipoedeem vroegtijdig te herkennen.  

Deze cursus is bestemd voor iedereen werkzaam in de gezondheidszorg en wordt gratis beschikbaar gesteld aan huisartsen, fysiotherapeuten, bandagisten en huidtherapeuten via de website van de Nederlandse Vereniging Voor Cosmetische Chirurgie (NVVCC).

De cursus wordt afgesloten met een toets die kan worden opgestuurd. De toest zal worden nagekeken en de deelnemer ontvangt de uitslag.

Meer informatie over het aanvragen van deze cursus: Cursus lipoedeem

EJAMED

EJAMeD is het officiele blad van de NVVCC

Leden van de NVVCC krijgen 30% korting op een abonnement van de EJAMeD. Daarnaast genieten de leden een voorkeur bij beoordeling en plaatsing van stukken in dit blad.

Website EJAMED

Contact

Postadres: Blaak 243
3011GB Rotterdam
Telefoon: 010-4114044
Email: info@nvvcc.nl

Onze sponsors


Contactgegevens

Postadres
Blaak 243, 3011GB Rotterdam
Telefoonnummer
010 411 40 44